Hrvatski radio

Radio Zadar

S.Žunić: Samo zdravlja, sve ostalo je moja briga

08.06.2016.

10:11

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U punom jeku priprema za Olimpijske igre koje će ovog ljeta biti održane u Brazilu je i zadarski atletičar, bacač kugle Stipe Žunić. Marljivo trenira, nastupa i s nestrpljenjem očekuje natjecanja koja su ispred njega. Kulminacija će biti u Riju.

Iza njega su nastupi na nekim mitinzima, koliko je zadovoljan kako ih je odradio.

"Zadnji miting je bio u Ostravi a prije toga sam bacao i u Slovenskoj Bistrici. Zadovoljan sam, u to su mi bili prvi nastupi nakon završetka dvoranske sezone i nakon saniranja ozljede koljena. Sada imam problema sa šakom i unatoč tome uspio sam baciti kuglu 20, 22 i 20,49".  

Ova posljednja ozljeda šake  dosta mu otežava normalan rad. "

"Atletika je specifičan sport, nemilosrdna je. Ne trpi prosjek već samo vrhunski trening a ja sam radnik. Kod nas nemamo baš uvjete za normalan rad tako da su ozljede normalna pojava. Nema se dovoljno medicinske opreme i proces oporavka je puno duži. Ipak, ne dam se ja, guram uz sve to i optimist sam".

Unatoč svemu, Stipe je optimist uoči nastupa u Brazilu.

"Sve sam tome podredio, formu tempiram za Rio i jako mu se veselim. Samo neka me zdravlje posluži, za sve drugo ću se sam pobrinuti".

Ono što Stipu sada očekuje je idućeg tjedna nastup u Stockholmu na mitingu Dijamantne lige dok za mjesec dana slijedi Europsko prvenstvo u Amsterdamu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.