Hrvatski radio

Radio Zadar

T. Filipi prekidom izborio finale i borbu za zlato na Mediteranskim igrama

29.06.2018.

20:24

Autor: Željko Kapelari

T. Filipi prekidom izborio finale i borbu za zlato na Mediteranskim igrama

T. Filipi prekidom izborio finale i borbu za zlato na Mediteranskim igrama

Foto: - / -

Novi veliki rezultat zadarskog boksačkog teškaša Tonija Filipija. U meču polufinala kategorije do 91 kilograma na Mediteranskim igrama, Filipi je prekidom u prvoj rundi svladao prošlogodišnjeg prvaka Europe U-22, Francuza Paula Omba Biongola te mu se na taj način revanišarao za poraz iz tog finala.

Pravu školu boksa demonstrirao je Filipi u nepune tri minute. Dominirao je od prvog sučevog gonga te je vrlo brzo dvoboj i priveo kraju u svoju korist.

 „Presretan sam, trebala mi je ova pobjeda jer sam ja trebao uzeti i to zlato lani u Rumunjskoj. Tako nisu mislili tada suci pa sam se odlučio ovog puta na drukčiju taktiku. Krenuo sam agresivno u meč, želio sam sve imati pod kontrolom, tako je i bilo. Nisam mu dao priliku i na moju sreću sve je brzo završilo“.

 Jedan korak još ga dijeli do zlata. U sutrašnjem finalu borit će se protiv aktualnog Europskog prvaka u superteškoj kategoriji +91 Talijana Mouhiidine Azizia Abbesa koji se spustio u kategoriju do 91kg.

„Čim je stigao do finala znači da je odličan. Još je i prvak Europe, to sve govori. Međutim, neka on razmišlja o meni, ja želim ući u ring i uživati, dati sve od sebe. Opušten sam i kao što sam u najavi Igara rekao želim se popeti na krov Mediterana. Sve ću učiniti da osvojim zlato". 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.