Hrvatski radio

Radio Zadar

Taekwondo klub Zadar: Brončane Oreč i Župan na Feniks kupu

19.03.2019.

09:49

Autor: Željko Kapelari

Taekwondo klub Zadar: Brončane Oreč i Župan na Feniks kupu

Taekwondo klub Zadar: Brončane Oreč i Župan na Feniks kupu

Foto: - / -

Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su u Zagrebu u dvorani Sutinska vrela na turniru 13. FENIKS BUDO SPORT KUPU. Na turniru za mlađe kadete, kadete i juniore, nastupilo je oko 300 natjecatelja iz 51 ekipe iz Hrvatske.

Za TK Zadar važan je bio juniorski dio turnira koji je je bio prvi od tri kriterijska za izbor u reprezentaciju za 2019. godinu, pa je natjecanje bilo jako kvalitetno. Nastupili su svi najbolji juniori, reprezentativci i neki od njih osvajači europskih i svjetskih odličja.

Prve bodove za rang listu su osvojile Marta Župan koja je nastupila u kat +68 kg i osvojila je treće mjesto i brončanu medalju i za sada jedan bod za rang listu i Ariana Oreč u kat. -63 kg je isto uz osvojeno treće mjesto i brončanu medalju upisala jedan bod na rang listu.

Megi Lerga u kat +68 kg je izgubila za medalju. Nora Milolović (- 59 kg), Teuta Uskok (-55 kg) te Frane Pavić (- 63 kg) izgubili su u osmini finala.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.