Hrvatski radio

Radio Zadar

Toni Filipi u sportskoj četi MORH-a: "Ovo je za mene predivno iskustvo"

22.01.2019.

16:19

Autor: Željko Kapelari

Toni Filipi u sportskoj četi MORH-a: "Ovo je za mene predivno iskustvo"

Toni Filipi u sportskoj četi MORH-a: "Ovo je za mene predivno iskustvo"

Foto: - / -

U Središtu za temeljnu obuku Hrvatske kopnene vojske u Požegi u tijeku je obuka 6. naraštaja vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju. Služenje je započelo prihvatom, potpisivanjem ugovora s MORH-om o dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

U ovom naraštaju prihvaćeno je 11 ročnika od čega 9 ročnika i 2 ročnice.

Dragovoljnom vojnom osposobljavanju su pristupili: Lovre Brečić, Iva Radoš i Kristina Tomić (taekwondo), Dominik Družeta (judo), Toni Filipi i Marko Milun (boks), Ivan Huklek i Ivan Lizatović (hrvanje), Miran Maričić (streljaštvo), Ivan Kvesić (karate), Robert Seligman (gimnastika).

Pun dojmova je zadarski boksački teškaš Toni Filipi, član zagrebačkog Gladijatora.

„Prije svega mogu kazati da sam iznimno ponosan i sretan. Ovo je za mene jedno predivno iskustvo koje bi preporučio svakome. Navike koje smo ovdje  već stekli jako dobro će nam doći za čitav život. Moja je obveza da treniram u svom klubu po povratku s obuke te da svaku svoju aktivnost, nastup zbog boksa u Hrvatskoj ili inozemstvu prijavim inajavim MORH-u. To ću uraditi s posebnim ponosom jer uskoro me očekuju sparinzi u reprezentaciji te pripreme za mnoga natjecanja koja me očekuju ove godine. Braniti boje svoje države za mene je najveći ponos i čast.“

Obuka ročnika vrhunskih sportaša na dragovoljnom vojnom osposobljavanju traje 40 radnih dana odnosno osam tjedana. Ovo prvo razdoblje koje zahtjeva prilagodbu ročnika vojnom okruženju  završava polaganjem svečane prisege 25. siječnja 2018. godine.

Drugo razdoblje traje dvadeset osam dana u kojem ročnicima vrhunskim sportašima omogućuje sudjelovanje na treninzima i sportskim natjecanjima, te otpust.

               

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.