Hrvatski radio

Radio Zadar

U Paklenici trekeri

22.06.2013.

07:00

Autor: Ivana Brković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najteža treking utrka u Hrvatskoj : Dukat Velebit ultra trail 2013. Prijavljeno najviše natjecatelja do sada - preko 400 , inozemnih sudionika ima iz 18 zemalja

Danas je na području NP Paklenica počelo dvodnevno, 11. izdanje najteže treking utrke u Hrvatskoj: Dukat Velebit ultra trail 2013 - Poskok 3. Utrka je podijeljena u 4 težinske kategorije: dvije za vrhunski utrenirane sportaše - Velebit 100 i Ultra, te u dvije kategorije namijenjene turistima i rekreativcima - Light i Jogging. Sve utrke već su u tijeku, a elitna kategorija Velebit 100 boduje se i kao kvalifikacijska utrka za najprestižniju svjetsku utrku Ultra Trail Mont Blanc.

Ove godine zabilježen je rekordan broj inozemnih sudionika iz čak 18 zemalja. Također, sveukupno je prijavljeno preko 400 natjecatelja u svim kategorijama što je najveća brojka do sada. Ova utrka posvećena je u spomen svim braniteljima koji su čuvali Hrvatsku na Velebitskoj bojišnici od 1991. do 1995. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.