Hrvatski radio

Radio Zadar

U tri godine smanjili dug za 11,8 milijuna kuna

25.02.2021.

17:08

Autor: rzd/KK Zadar

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / -

Smanjenje obveza u trogodišnjem razdoblju iznosi 11,8 milijuna kuna od čega je 5,3 milijuna kuna spor sa poreznom upravom koji je klub dobio, a 6,5 milijuna kuna realno otplaćeno obveza iz prethodnog razdoblja.

Danas je na Višnjiku održana Glavna skupština Košarkaškog kluba Zadar, sportskog dioničkog društva. Izvještaj sa skupštine objavljen je na mrežnim stranicama kluba s Višnjika, a mi ga prenosimo u cijelosti:

Neke osnovne činjenice koje bi bilo dobro istaknuti radi javnosti i same objektivnosti izvješćivanja:

Obveze kluba na početku mandata ove Uprave na dan 30.06.2017. bile su 40.209.103 kn

Obveze kluba na dan 30.06.2020. koje su predmet ove Skupštine iznose 28.404.304. kn

Smanjenje obveza u trogodišnjem razdoblju iznosi 11,8 milijuna kuna od čega je 5,3 milijuna kuna spor sa poreznom upravom koji je klub dobio, a 6,5 milijuna kuna realno otplaćeno obveza iz prethodnog razdoblja.

Unatoč pandemiji i virusu COVID-19 te smanjenom prilivu sponzorskih sredstava, tekuće obveze se izvršavaju na vrijeme, ali se otplaćuju i obveze iz prethodnih razdoblja koje ova Uprava vraća.

Što se tiče omladinskog pogona koji radi punim intenzitetom, mladim igračima se posvećuje puna pozornost, a rezultati su vidljivi. U ovom trenutku imamo mlade reprezentativce u sve tri kategorije (ukupno 5), a očekujemo povećanje tog broja, kao i uključenje našeg trenera u rad mladih reprezentativnih selekcija. Vrijedi istaknuti na smo u sezoni 2019/2020 u državnom prvenstvu predkadeta i kadeta bili na prvom mjestu u trenutku prekida prvenstva zbog Covida i to bez poraza.

Nakon 13 godina izostanka, osvojena je titula pobjednika Kupa Krešimir Ćosić, što smo prije nekoliko dana ponovili, a sve bez stvaranja novih dubioza i financijskih obveza. U trenutku prekida prvenstva smo bili prvi, dok je prekid prvenstva u Abi došao kolo prije kraja u teškoj situaciji za nas, gdje bi teško izborili opstanak.

Nastojimo u svakoj sezoni biti bolji u svakom pogledu, znamo da je puno posla pred nama i da treba raditi na otklanjanju brojnih nedostataka.

Na temelju svega navedenoga, sredstva Grada Zadra odnosno poreznih obveznika troše se racionalno, nema zakulisnih radnji i afera, imamo razloga za optimizam.

Ponavljam, na osnovu dosadašnjeg smanjenja obveza kluba, na osnovu rezultata i osvojene dvije titule pobjednika Kupa K. Ćosić te gledajući rad omladinskog pogona i igre razvojne ekipe koja se od ove sezone natječe u A-1 hrvatskoj ligi, a u kojoj igra 9 juniora KK Zadar, uvjeren sam da smo na dobrom putu.

U budućem razdoblju dodatan fokus ćemo staviti na još bolju i transparentnu komunikaciju sa navijačima I lokalnom zajednicom, radit ćemo na vizualnom identitetu kluba i komunikaciji sa gospodarskim subjektima, sa ciljem privlačenja novih sponzora kad se ekonomska situacija vrati u normalu, a isto tako i na poboljšanju klupskog marketinga i odnosa sa javnošću.

Sve aktivnosti koje radimo I koje ćemo raditi u narednom periodu trebaju biti usmjerene na povećanje navijačke baze, sa ciljem da KK Zadar dugoročno bude vodeći klub u državi, rezultatski i logistički.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.