Hrvatski radio

Radio Zadar

U utorak 30. svibnja u na Višnjiku 4. tradicionalna atletska utrka "Petica za Domovinu"

28.05.2023.

06:48

Autor: Radio Zadar

4. tradicionalna atletska utrka pod nazivom Petica za Domovinu.

4. tradicionalna atletska utrka pod nazivom Petica za Domovinu.

Foto: - / -

Povodom Dana državnosti u utorak 30. svibnja u Sportskom centru Višnjik kod dvorane Krešimir Ćosić  održat će se 4. tradicionalna atletska utrka pod nazivom Petica za Domovinu. Utrka se trči u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske 1990. godine, a organizira je AK Alojzije Stepinac i Klub atletskih veterana Zadar.

Galerija
4. tradicionalna atletska utrka pod nazivom Petica za Domovinu., Foto: -/-
4. tradicionalna atletska utrka pod nazivom Petica za Domovinu., Foto: -/-

Preuzimanje startnih brojeva započinje u 8 sati, start utrke je u 10 sati, a trči se dionica od 5 km po certificiranoj stazi i to u osam starosnih kategorija kod muškaraca te sedam kod žena. Najmlađa kategorija je ona koja obuhvaća trkače od 12 do 15 godina dok je najstarija kod muškaraca 70+, a kod žena 60+.


- Podršku u organizaciji pružili su nam Grad Zadar i Zadarska županija. Očekujemo pedesetak trkača iz svih dijelova Hrvatske u svim dobnim skupinama. Na ovaj način želimo se prisjetiti dana osnutka Sabora Republike Hrvatske i to upravo na 33. godišnjicu njegova konstituiranja. Dragim gostima želimo dobrodošlicu u Zadar i uspješnu utrku, rekao je prvi čovjek AK Alojzije Stepinac Slobodan Miolović.


Po troje prvoplasiranih u sveukupnoj kategoriji osvaja pehare, dok će medalje dobiti najbolje trojke po kategorijama. Svi sudionici koji istrče utrku osvajaju medalje za sudjelovanje i majice. Za sve sudionike osigurane su svlačionice, tuševi, okrjepa na startu i cilju te ručak nakon utrke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.