Hrvatski radio

Radio Zadar

Uoči "Adria Toura" pozivni turnir Hrvatskog teniskog saveza

13.06.2020.

13:27

Autor: HINA - Radio Zadar

foto: ŠC Višnjik

foto: ŠC Višnjik

Foto: - / -

Pozivni turnir pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem revitalizacije tenisa u Hrvatskoj nakon stanke izazvane pandemijom koronavirusa. Povratak teniskih natjecanja pratit će i svečano otvorenje regionalnog teniskog centra Višnjik koje će se održati u utorak, 16. lipnja.

Na terenima novog regionalnog teniskog centra u sklopu ŠC Višnjik od 15. do 19. lipnja odigrat će se pozivni turnir Hrvatskog teniskog saveza na kojemu će se 40 igrača i 16 igračica boriti za nagradni fond od 50.000 ezura.
Pobjednik muške konkurencije osigurat će i nastup na "Adria Touru".
U muškoj konkurenciji na teren će izaći Danilo Petrović, Peđa Krstin, Borna Gojo, Nino Serdarušić, Carlos Gomez-Herrera, Matija Pecotić, Duje Ajduković, Miljan Zekić, Duje Kekez, Alen Rogić Hadžalić, Domagoj Bilješko, Karlo Kranić, Admir Kalender, Antun Vidak, Mile Matić, Roko Horvat, Franko Škugor, Nikola Mektić, Mate Pavić, Božo Barun, Frane Ninčević, Deni Žmak, Grgo Dujmović, Ivan Sabanov, Nikola Bašić, Kalin Ivanovski, Joško Topić, Marin Bradarić, Borna Devald, Mili Poljičak, Dino Prižmić, Ivan Karlo Ban, Marino Jakić, Alen Bill, Luka Mikrut, Noa Vukadin, Stjepan Anišić, Marko Ilić, Ivan Šodan i Josip Krstanović, dok će na četiri zemljana terena zaigrati i tenisačice Jana Fett, Tereza Mrdeža, Tena Lukas, Silvia Njirić, Iva Primorac, Marijana Dražić, Antonia Ružić, Noa Krznarić, Petra Marčinko, Lucija Ćirić-Bagarić, Sara Svetac, Ria Derniković Novaković, Ema Bubalo, Lana Šipek, Tea Jandrić i Oleksandra Oliynykova.
Direktor HEP pozivnog turnira je Goran Ivanišević, a zamjenik Franc Regina.
Pozivni turnir pokrenuo je Hrvatski teniski savez s ciljem revitalizacije tenisa u Hrvatskoj nakon stanke izazvane pandemijom koronavirusa. Povratak teniskih natjecanja pratit će i svečano otvorenje regionalnog teniskog centra Višnjik koje će se održati u utorak, 16. lipnja. Kompleks teniskih terena ispunjava uvjete za pripreme naših reprezentativaca i održavanje velikih natjecanja te je izvrstan poligon za razvoj mladih tenisača i budućih zvijezda ovog sporta.
Pozivni turnir je uvertira u "Adria Tour" koji će se na terenima Višnjika održati 20. i 21. lipnja. Turnir je pokrenuo prvi reket svijeta Novak Đoković koji će i sam zaigrati u Zadru uz druge teniske šampione, među njima Marina Čilića i Bornu Ćorića. Suorganizator Adria Toura u Zadru je Hrvatski teniski savez. Uzbudljivi mečevi, vrhunska imena i bogat popratni program na šest će dana pretvoriti grad košarke u grad tenisa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.