Hrvatski radio

Radio Zadar

V. Šokota: "Hitac od 55,32 i mene i trenere je ugodno iznenadio"

11.09.2020.

10:56

Autor: Željko Kapelari

V. Šokota: "Hitac od 55,32 i mene i trenere je ugodno iznenadio"

V. Šokota: "Hitac od 55,32 i mene i trenere je ugodno iznenadio"

Foto: - / -

Još jedan briljantan rezultat ostvarila je mlada predstavnica Atletskog športskog kluba Zadar, Veronika Šokota. Šokota je na mitingu u Karlovcu bacila koplje od 600 grama fantastičnih 55,32 metra, čime je za skoro tri metra popravila svoj osobni rekord a ujedno je postavila i novi rekord kluba.

„Iskreno, priželjkivala sam dobar rezultat jer se odlično osjećam i u dobroj sam formi.. Međutim, ovakvom hicu ipak se nisam nadala kako ja tako niti moji treneri Predrag Saratlija i Katarina Gašparović. Presretna sam, ovo mi puno znači i stvarno mi je velik motiv za dalje”.

Nekoliko riječi o samom natjecanju.

„Sve je bilo odlično, jedino što su se serije bacanja odvijale ubrzano zbog manjeg broja natjecateljica i nijedna od nas bacačica nije imala mogućnost malo predahnuti između serija. Očigledno je da mi je to odgovaralo, haha”.

Ono što Veroniku sada očekuje je ovog vikenda nastup u sastavu juniorske reprezentacije Hrvatske na prvenstvu Balkana u turskom Istanbulu.

„Velika čast i obveza. Nastupala sam do sada u kadetskom uzrastu za Hrvatsku a sada ću eto kao mlađa juniorka nastupiti i u juniorskoj konkurenciji. Koliko sam vidjela, na listama je sedam bacačica. Opuštena sam, nemam neka prevelika očekivanja, neka koplje poleti kao u Karlovcu i ja ću biti zadovoljna”- zaključila je na kraju Šokota.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.