Hrvatski radio

Radio Zadar

16:32 / 08.03.2019.

Autor: Željko Kapelari

Vaterpolisti Zadra 1952 se žele pobjedom oprostiti od Triglav lige

Vaterpolisti Zadra 1952 se žele pobjedom oprostiti od Triglav lige

Vaterpolisti Zadra 1952 se žele pobjedom oprostiti od Triglav lige

Foto: - / -

Subota donosi posljednje 16. kolo u Triglav A2 vaterpolo ligi. Zadar 1952 u svom bazenu na Višnjiku ugostit će slovenski Koper.U prvom srazu ovih dvaju suparnika igranom u Kopru, Zadar je slavio 6:5. Utakmica će se igrati s početkom u 20 sati.

 Nemaju Zadrani ništa protiv da i ovog puta ishod bude isti.

„Velika nam je želja i motiv da ovaj zadnji susret pred svojom publikom okrunimo pobjedom. Sezona je bila odlična, napravili smo veliki iskorak, pokazali smo da sa svima možemo igrati ravnopravno. Ispunili smo cilj a to je plasman u doigravanje hrvatskog prvenstva, velika nam je čast i zadovoljstvo što ćemo tada ugostiti Mladost a nakon nje u doigravanju od petog do osmog mjesta i ostale hrvatske jake klubove. Što se tiče Kopra, oni su se pojačali ali mi igramo kod kuće, tako se trebamo postaviti i uzeti tri boda” - ističe trener u VK Zadar 1952, Ivo Radetić.

Slično kao i Radetić razmišlja i kapetan, vratar Marko Slade.

„Atmosfera u momčadi je odlična, imamo veliku želju da dođemo do pobjede. Osjećamo odgovornost prema rezultatu koji smo postigli, iskorak je tu a to je najvažnije. Koper je dobar, ali ja se nadam pobjedi, želimo pozitivan ishod kao i u prvom djelu protiv njih kad smo igrali”.

Prva violina kluba s Višnjika, Ivan Vrbnjak.

„Iako su se pojačali, mi želimo prvenstveno s dobrom obranom pokazati im da nemaju što tražiti ovdje u Zadru. To će biti ključ, u dobroj smo formi i tri boda su jedino što nas zanima”.

Ivan je trenutačno treći strijelac lige, drugi je s dva pogotka više igrač Kopra, Đorđe Šormaz.

„Ja ne moram postići niti pogodak, bitan je rezultat momčadi, to je na prvom mjestu” - zaključio je Vrbnjak.

Utakmica će se igrati s početkom u 20 sati.