Hrvatski radio

Radio Zadar

Vaterpolisti Zadra uoči Budve:"Na Višnjiku nikom ne priznajemo da je bolji"

11.01.2019.

11:20

Autor: Željko Kapelari

Vaterpolisti Zadra uoči Budve:"Na Višnjiku nikom ne priznajemo da je bolji"

Vaterpolisti Zadra uoči Budve:"Na Višnjiku nikom ne priznajemo da je bolji"

Foto: - / -

Nakon više od mjesec dana ponovno će se zapjeniti voda na bazenu zatvorenog plivališta na Višnjiku. Snage će sutra odmjeriti vaterpolisti Zadra i Budve koji će dvobojem 9. kola nastaviti natjecanje u A-2 regionalnoj ligi.

Crnogorska momčad u Zadar stiže kao favorit čemu u prilog dovoljno govori njihova prva pozicija na ljestvici s tek jednim porazom u dosadašnjem dijelu prvenstva.

“Budva sigurno dolazi kao favorit jer je to ekipa koja je pobijedila Solaris koji je, po meni, najkompletnija ekipa u ligi. Međutim, mi ćemo sve napraviti da utakmica ne prođe u onom ritmu u kojem to priželjkuje Budva. U dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali smo da svima možemo parirati. Na domaćem bazenu ne bojimo se nikoga i nema imperativa da nešto moramo napraviti. Taj imperativ ćemo doživjeti tek za otprilike šest mjeseci kada ova ekipa skupi dovoljno iskustva da se bori za sami vrh" - rekao je trener VK zadar 1952, Goran Jovančević

Utakmicu su najavili i igrači Zadra, Ivan Vrbnjak:

“Naporno smo radili ovaj period u kojem je bila stanka u prvenstvu. Malo su nas pokolebale bolesti no sada smo se vratili u formu. Igrali smo dvije pripremne utakmice protiv Solarisa koje su nam pokazale da možemo igrati i s njima i da se Budva neće ovdje prošetati. Riječ je o favoritu za ulazak u viši rang, ali mi smo tu da im pomrsimo račune i da se plasiramo u gornji dom.”

i Roko Jurišić:

“Ne priznajemo nikome da je bolji u našem bazenu. Treba dati svoj maksimum, izgoriti u toj želji pa što bude. Mi smo jedna mlada momčad koja je tek na putu dokazivanja. Ali mislim da smo pobjedom u gostima kod Solarisa pokazali da ako nas se malo podcijeni možemo svakog pobijediti. Dobro smo radili zadnja tri tjedna u kojima smo se „stopili“ jedan s drugim i idemo po tu pobjedu protiv Budve.“

Utakmica na zatvorenom plivalištu Višnjika počinje u 19 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.