Hrvatski radio

Radio Zadar

Z. Veselinović: Djeca su moj najveći izazov, obožavam s njima raditi

14.12.2016.

09:54

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od dvanaest dobitnika godišnje nagrade Franjo Bučar, koju Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i razvoj sporta u RH je ove godine je i zadarski košarkaški djelatnik Zoran Veselinović, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Bartula Kašića.

Kako se osjeća sada, Zoran nam je rekao.

"Presretan sam, što reći. Ovo mi je veliko priznanje i ponosan sam da sam u konkurenciji takvih imena (Maro Joković, Andro Bušlje, Sanja Jovanović, Goran Čolak, Veselin Đuho itd) i ja nagrađen. To je veliko priznanje ne samo meni nego i cijeloj Zadarskoj županiji, sportskoj zajednici i mojoj školi. Veliko priznanje i obveza da i dalje nastavim ovim putem ".

Veselinovića definitivno Zadranima nije potrebno posebno predstavljati, riječ je o čovjeku koji je cijeli svoj život u sport i posvetio ga je radu s djecom.

"U sportu sam 43. godine, djelatnik OŠ Bartula Kašića sam od njezinog osnutka 1985, godine, prije toga sam radio u Ninu u OŠ Petar Zoranić sedam godina. Djeca su moj najveći izazov, obožavam s njima raditi, nastojim ih animirati da budu u sportu, to me ispunjava i čini sretnim".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.