Hrvatski radio

Radio Zadar

Ž. Žilavec direktor KK Zadar: "Postali smo grad slučaj što nije dobro"

20.03.2019.

10:40

Autor: Željko Kapelari

Ž. Žilavec direktor KK Zadar: "Postali smo grad slučaj što nije dobro"

Ž. Žilavec direktor KK Zadar: "Postali smo grad slučaj što nije dobro"

Foto: - / -

Košarkaški klub Zadar dobio je najveću ovosezonsku kaznu u ABA ligi. Zbog neprimjerena skandiranja, paljenja baklji i transparenta s aluzijom na govor mržnje, u utakmici protiv Crvene zvezde, Zadrane je Disciplinska komisija kaznila s 12.000 eura.

„Ovo je već osmi slučaj ove sezone i postajemo klub, odnosno grad slučaj. Kazna je drastična, kad se sjetim gdje sve štedimo i koliko smo dugova uspjeli vratiti u dvije godine, nastojimo redovno plaće isplaćivati, nama dođe ovakva kazna. Ne znam što reći, treba to sada „prežvakati”. Kazna je takva kakva je, sve navode u kazni ne možemo pobijati jer je sve vidljivo, čak je i ono što je navedeno puno manje i skromnije od onoga što je snimka pokazala” – ističe direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

Kazna je u tri djela.

„Sedam tisuća eura, za ponižavanje, rasističke radnje i djela gdje je aluzija bila s predmetnom zastavom s istaknutom vrbom prema gradu i državi odakle je Zvezda, 2000 eura za nedostatak poštovanja prema gostujućem klubu i 3 tisuće eura zbog paljenja baklje u dvorani. Ovo nam nije prvi put, već osmi tako da je sve to utjecalo na kaznu”.

U priopćenju ABA lige stoji i kako se KK Zadar mora odlučiti želi li biti dio ABA lige, jer ako 23 kluba prve i druge ABA lige mogu igrati bez većih izgreda, onda zasigurno nije intencija da jedan klub slavne povijesti kao što je Zadar to može raditi nesmetano.

„To je ono što mene osobno najviše boli, nigdje nema ovakvih incidenata kao u Zadru i mi jednostavno moramo odlučiti što želimo. ABA liga misli ozbiljno, to je sigurno”.

Što možete poduzeti.

„Ja ću razgovarati s pravnom službom da vidim možemo li se mi ikako zaštiti od ovakvih stvari. Mi smo kao klub poduzeli sve kako bi organizacija bila na visokom nivou. Uz sve to događaju se stvari koje se ne bi smjele događati”.

Poruka na kraju.

“Žao mi je pet tisuća pa i više navijača koji su normalno navijali i žele klubu sve najbolje. Jedino što mogu je pozvati opet sve navijače da sve rekvizite osim pljeska i grla ostave kući a i grlo kada upotrebljavaju da ne idu na vrijeđanje. Mi gdje god igramo nemamo nikakvih neugodnosti na gostovanjima, želimo da tako bude i u Zadru” – dodao je na kraju Žilavec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.