Hrvatski radio

Radio Zadar

Ž. Žilavec. Protiv Cibone će moći biti 850 gledatelja i to pretplatnika

23.09.2020.

12:51

Autor: Željko Kapelari

Ž. Žilavec. Protiv Cibone će moći biti 850 gledatelja i to pretplatnika

Ž. Žilavec. Protiv Cibone će moći biti 850 gledatelja i to pretplatnika

Foto: - / -

Za razliku od prošlog susreta sa Šibenkom koji se igrao bez prisustva gledatelja, ovom u petak između košarkaša Zadra i Cibone u dvorani Krešimira Ćosića u 18 sati moći će nazočiti i gledatelji i to oni koji su prošle sezone kupili pretplatu ali zbog covida 19 nisu ju iskoristili do kraja.

U jednu ruku iz KK Zadar su se na ovaj način željeli odužiti svim prošlosezonskim pretplatnicima, dok su u drugu time i sebi na svojevrstan način olakšali posao prilikom zadovoljavanja svih epidemioloških mjera koje će se provesti prilikom puštanja gledatelja u dvoranu. Naime, svi oni koji su lani kupili pretplatu već su u bazi podataka što će zasigurno doprinijeti smanjenju gužvi na ulazima jer će obrada svakog pojedinog gledatelja trajati znatno kraće.

Prvo moram reći kako smo zadovoljili sve mjere koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite i hvala im na suradnji. A kada pričamo o broju gledatelja koji će moći ući u dvoranu reći ćemo da se tu radi o oko 750 pretplatnika koji su kupili pretplatu kao i još njih 100-injak koji su istu dobili kao sponzori kluba što na jedan način odgovara ovim mjerama koje su na snazi. Dakle, ukoliko se svi oni odluče doći u petak u dvoranu na tribinama će se naći oko 850 gledatelja što je, s obzirom da će VIP sektori biti zatvoreni, gotovo petina kapaciteta cijele dvorane – kaže dirketor KK Zadar, Željko Žilavec i ističe kako nije nemoguće da se za naredne utakmice ta brojka i poveća.

To će prvenstveno ovisiti o epidemiološkoj situaciji ali i o tome kako će se gledatelji ponašati tijekom utakmice protiv Cibone. Ova brojka za koju smo se odlučili u ovom trenutku je ona koja je u skladu s mjerama. Ali to ne znači da ako sve ne prođe kako treba i ako dobijemo pozitivnu ocjenu od strane Civilne zaštite, apsolutno sam za to da se taj broj poveća jer je to moguće. Ali ponavljam, to ovisi isključivo o svima nama, kako ćemo se ponašati, i o nikome drugome – zaključio je Žilavec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.