Hrvatski radio

Radio Zadar

Za tri betonska teniska terena od države Višnjiku pola milijuna kuna

28.05.2019.

10:05

Autor: Željko Kapelari

Za tri betonska teniska terena od države Višnjiku pola milijuna kuna

Za tri betonska teniska terena od države Višnjiku pola milijuna kuna

Foto: - / -

Temeljem odluke Središnjega državnoga ureda za šport, Grad Zadar i ŠC Višnjik na temelju pripremljene dokumentacije dobili su oko pola milijuna kuna namijenjenih izvođenju radova za podizanje triju terena s betonskom podlogom.

U Središnjem državnom uredu za šport potpisani su ugovori temeljem Odluke o raspodjeli novca za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini. 

Gradonačelnici, župani i načelnici 22 grada, županije i općine, i zamjenik državne tajnice za šport Krešimir Šamija potpisali su ugovore u ukupnoj vrijednosti od osam milijuna i 749 tisuća i 632,70 kuna.

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić vodio je izaslanstvo u kojemu su još bili Snježana Jurinić iz Upravnog odjela za kulturu i šport, te Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik. Temeljem odluke Središnjega državnoga ureda za šport, Grad Zadar i ŠC Višnjik na temelju pripremljene dokumentacije dobili su oko pola milijuna kuna namijenjenih izvođenju radova za podizanje triju terena s betonskom podlogom.

- U teniskom kompleksu Športskoga centra Višnjik planirano je deset terena, od čega je sedam sa zemljanom podlogom već podignuto, uređeno i opremljeno. Preostala su tri terena s betonskom podlogom da bismo, u čvrstoj suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, u Zadru dobili značajan objekt teniske infrastrukture koji će biti uporište širenja i popularizacije, te razvoja teniske igre u Zadru i našoj županije, ali i nacionalno središte za pripreme, kampove i slične događaje, te natjecanja i međunarodne naravi – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Usporedo s podizanjem triju terena s betonskom podlogom, za što još s Hrvatskim teniskim savezom treba ugovorom formalizirati prethodni dogovor o završnom sloju tih terena, radit će se na uređenju okoliša i hortikulture. Prema predviđenoj dinamici radovi su planirani oko polovice lipnja 2019.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.