Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar domaćin Europskog prvenstva u cheerleadingu i cheerdanceu

26.06.2015.

10:20

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovoga vikenda u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održat će se Prvo otvoreno europsko prvenstvo u cheerleadingu i cheerdanceu na kojemu će u 12 natjecateljskih kategorija po različitim dobnim skupinama nastupiti više od 1500 natjecatelja iz cijeloga svijeta.

Zbog transfera i letova mnogi natjecatelji već su nekoliko dana u Zadru. Dovesti toliko puno ljudi na tako veliko natjecanje donosi puno dobrobiti Gradu jer uz natjecatelje dolaze i njihovi roditelji i pratnja – kaže koordinatorica natjecanja Valentina Beneta, trenerica zadarskih Tornadela, najstarije hrvatske cheerleading skupine. Ističe kako će Tornadele biti najbrojnija hrvatska ekipa s 50 natjecateljica te da je ovo treći put da sudjeluju na Europskom prvenstvu. Već par godina se kandidiramo za domaćina Europskog prvenstva kako bismo svoj svojoj djeci koja redovno treniraju mogli omogućiti nastup na tako velikom natjecanju, jer nas prošle godine na Europsko prvenstvo u Manchester nije moglo puno ići. Naše cure su se dobro pripremile i nadamo se dobrom rezultatu – rekla je Beneta.

U Zadar je već stigao Simon Graver, generalni direktor Svjetskog Cheerleading saveza te potpredsjednica Liudmila Zueva kao i Marc Watry, Huang You Chun, Patricia Hawkins, Oksana Cicivka i Milan Knez – predsjednici nacionalnih saveza Luxemburga, Tajvana, Engleske, Latvie i Slovenije. Tu je i glavni sudac Gregor Šulak kao i cjelokupni Upravni odbor Europskog Cheerleading saveza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.