Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadar s Cibonom za finale Krešinog Kupa

14.02.2019.

09:05

Autor: Željko Kapelari

Zadar s Cibonom za finale Krešinog Kupa

Zadar s Cibonom za finale Krešinog Kupa

Foto: - / -

U polufinale košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića čija se završnica igra na splitskim Gripama plasirali su se Zadar, Cedevita, Cibona i Gorica. Zadar i Cibona igraju od 16 i 30. Prijenos slušajte u našem programu.

Zadar je današnje polufinale s Cibonom izborio pobjedom protiv Bosca dok je Cibona svladala Škrljevo. Drugi par su Cedevita i Gorica. Cedevita je lako porazila Zabok dok je Gorica bila bolja od domaćina Splita.

Ogled starih rivala najavio je trener Zadra, Ante Nazor.

"Radi se o klasiku. Rijetko kad imamo priliku gledati susret Zadra i Cibone na Gripama, što će stvoriti poseban emotivni naboj. Moja je želja da Zadar igra dalmatinski, što god netko mislio o značenju tog izraza. Nemamo puno nepoznanica, igrali smo već međusobno ove sezone, a uoči posljednje utakmice sam rekao da moramo produžiti periode borbenosti i koncentracije . Kod mojih igrača neće nedostajati motiva za pobjedu, a možda neće biti ni grča kojeg smo osjećali.

Pokušao je Nazor objasniti što to znači odigrati dalmatinski.

"Ne može se to riječima objasniti, to se ili osjeća ili ne osjeća. To je draž južnih krajeva, koji se identificiraju s momčadima, koji u sebi imaju strast i energiju. Nadam se da će na polufinalnoj utakmici biti puna dvorana, da se to vidi. Ja nisam toliko rječit da bih mogao pobliže objasniti taj izraz. To je vezano uz temperament, emocije. Timovi s juga, ne samo naših krajeva, nego recimo i Italije... nerijetko su imali manje budžete, ali su znali pobjeđivati favorite iz metropola."

Utakmica je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta. Prijenos možete slušati u našem programu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.