Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarska promocija knjige „70 godina, a još se bavi sportom“

13.06.2019.

22:33

Autor: Željko Kapelari

Zadarska promocija knjige „70 godina, a još se bavi sportom“

Zadarska promocija knjige „70 godina, a još se bavi sportom“

Foto: - / -

U press salonu Športskog centra Višnjik u petak, 14. lipnja s početkom u 18 sati bit će održana svečana promocija knjige „70 godina, a još se bavi sportom“, autora Marijana Bakića. Promociju knjige organizira zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara.

 Riječ je o knjizi u kojoj je prikazano djelovanje sportskog novinarstva na području Hrvatske u posljednjih 70 godina, jer je u Zagrebu 1949. godine osnovana Sekcija sportskih novinara Hrvatske, čiji je prvi predsjednik bio Miroslav Habunek, a glavni tajnik Zvone Mornar.

Promociju knjige organizira zadarska sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, a govorit će autor knjige, glavni tajnik HZSN-a Marijan Bakić, predsjednik HZSN-a Jura Ozmec te predsjednik zadarske sekcije Željko Kapelari.

Knjiga Marijana Bakića „70 godina, a još se bavi sportom“ treća je kompilacija o povijesti Hrvatskog zbora sportskih novinara. Prvih pola stoljeća, do 1990. godine, iz pera čak 23 suradnika uredili su Žarko Susić, Zoran Kovačević i Ante Drpić. Na kraju šestog desetljeća, almanah je uredio Marin Šarec kome su asistirala osmorica novinara – suradnika.

“U ovoj monografiji nastojao sam, naravno, prikazati ono što nije zabilježeno u prve dvije knjige, što se dogodilo posljednjih deset godina, a itekako je važno za HZSN na domaćoj i međunarodnoj sportsko-novinarskoj sceni”, naglasio je Bakić.

Pozivaju se svi sportski djelatnici i novinari da sudjeluju na predstavljanju knjige „70 godina, a još se bavi sportom“, a svi koji dođu na promociju dobit će i besplatan primjerak knjige.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.