Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadarski borac Luka Vuksan uspješno kroči MMA stazama

19.03.2015.

22:23

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još jedan od talentiranih zadarskim predstavnika u borilačkim sportovima je i Luka Vuksan, mladi 18 godišnjak, član zadarskog Bandog MMA teama, inače vrijedni učenik srednje Medicinske škole.

Izvjesno vrijeme Luka je već u borilačkom sportu, je li njegov odabir odmah bio MMA.

„Šesta je godina kako je sve počelo. na početku je to bio kicxbox, nakon toga prebacio sam se na taekwondo, pa boks. Međutim, ništa od navedenog nisam baš ozbiljno shvaćao dok se nisam odlučio za mješovitu borbu MMA. Tu sam otprilike tri i pol godine, obožavam ovaj sport i vidim se tu i u dalekoj budućnosti“.

Odakle ljubav prema MMA, koji je sve samo ne „nježan“sport.

„Na ovaj sport me privuklo gledanje sada već "pokojnog" japanskog Pride -a i UFC-a . Uživao sam u tome i nekako sam se i sam odlučio u tome okušati. U Zadru  mma kao sport i nije bio tako poznat a jedina dvorana je bila Bandog MMA Team pod vodstvom Roberta Modrića. Došao sam tamo, i nakon prvog treninga sam znao da je to, to. Ta dvorana je posljednjih godina moj drugi dom“.

Ističe, da je svaki trening za njega novo iskustvo, uvijek se nešto novo nauči.

„Bez pravog i predanog treninga nema smisla, vjerujte. Maksimalno želim iskoristiti savki savjet svojih trenera Roberta Modrića, Antonia Zubčića, Jure Grgeča i Marka Lukačića. Zahvaljujem im na svakoj uloženoj minuti u radu samnom te se veselim novim zajedničkim izazovima koji nas očekuju.“

Nekakav osvrt na svoje borbe do sada, Vuksan se bori u welter kategoriji do 77 kilograma.

„Već nakon 6 mjeseci treniranja otišao sam na amatersko Prvenstvo Hrvatske u MMA i osvojio 1. mjesto to je na neki način bila i prekretnica , nakon toga sam još jednom osvojio Prvenstvo Hrvatske , Kup Hrvatske , 2. mjesto Kup Hrvatske . Zadnjih godinu i pol dana se profesionalno bavim MMA sportom i imam omjer od 2 pobjede i jedan poraz“.

Posljednja borba bila je prošlog vikenda u Ljubuškom.

„Za borbu s Luganom smo napravili najbolje pripreme do sada, trajale su skoro 3 mjeseca i bio sam 150% spreman . Borba, iako je trajala relativno kratko oko 2 minute mislim da sam pokazao svoju spremnost, kako tehnički tako i fizički“.

I na kraju, da čujemo tko su mu uzori i najveća želja u budućnosti.

„Idoli su mi Nick Diaz i Conor Mcgregor, volim njihov stil i način borbe . Najveća želja mi je da mi kroz nekoliko godina ovaj sport na neki način postane životni poziv  i da zarađujem od njega što je jako teško. Međutim, ja se držim one da tko ne riskira i ne profitira“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.