Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadrani "ludi" za trčanjem

31.01.2015.

14:13

Autor: Ž. Kapelari/A. Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na vanjskim terenima Višnjika počela je Škola trčanja Zadar koju je pokrenuo kondicijski trener Jure Šango, rekreativni trkač i triatlonac s višegodišnjim iskustvom u radu sa sportašima i rekreativcima.

Jure Šango, nekadašnji kondicijski trener KK Zadra te BiH reprezentacije, koji je i sam rekreativni trkač i triatlonac, utemeljio je prvu školu trčanja u našem gradu. Jutros, na prvoj "prozivci", na atletsku stazu na Višnjiku, javilo se stotinjak zainteresiranih.

Njih je ovaj zadarski stručnjak podijelio u tri skupine - one koji nikad nisu trčali, one koji trče "tu i tamo" te one koji imaju već mnogo trka u nogama. Škola trčanja Zadar osnovana je kako bi promovirala rekreativno trčanje i zdrav život, a namijenjena je svim punoljetnim građanima bez obzira na to imaju li iskustva sa sportom ili ne. 

 „Škola trčanja Zadar osnovana je sa ciljem promocije rekreativnog trčanja i zdravog života. Namijenjena je svim punoljetnim građanima bez obzira na sportsko iskustvo, početnicima i naprednim trkačima“.

Škola trčanja Zadar će pripremiti sve one koji žele sudjelovati u spektaklu "Wings for life" da se "ne osramote" nego istrče mnogo kilometara. Ciljevi se nameću sami po sebi.

„Kroz Školu trčanja Zadar polaznici će usvojiti pravilnu tehniku trčanja te naučiti na koji način optimalno trošiti svoje vrijeme za rekreaciju te maksimalno napredovati. Trčanje predstavlja najefikasniji način za regulaciju tjelesne težine i uvelike doprinosi pravilnoj funkciji tijela.Škola trčanja Zadar će pripremiti sve one koji žele sudjelovati u spektaklu "Wings for life" da ostvare zavidne kilometraže te ih kroz interne utrke Škole naučiti o specifičnostima trčanja utrke“.

Jure Šango

Istaknuo je Šango još i to Škola trčanja podrazumijeva grupni rad sa 10 do 20 trkača. Kroz takav rad polaznici će imati viši stupanj motivacije, a krajnji rezultat će biti kvalitetniji. Također, treninzi će se odvijati tri puta tjedno. Recimo još i to sa do sada ovakve Škole postoje u Zagrebu i Rijeci, te da je u planu pokretanje jedne i u Puli. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.