Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadranin Benedikt Nikpalj u posadi hrvatskog boba četverosjeda

11.11.2016.

15:35

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova iskušenja i izazovi u karijeri očekuju Zadranina, Benedikta Nikpalja u sastavu hrvatskog boba četverosjeda. Uz njega posadu još čine Dražen Silić, Damjan Zlatnar i Aleksandar Krajišnik dok je izbornik Ivan Šola.

Ranija iskustva koja je Benedikt imao u ovom sportu bila su vezana uz nastupe u bobu dvosjedu zajedno s Draženom Silićem. Dečki se već izvjesno vrijeme nalaze na pripremama u Njemačkoj gdje testiraju bob za sezonu koja je pred vratima.

Nedjelja donosi i nastup u Europa kupu. Kakva su očekivanja pitali smo Nikpalja.

„Prije svega ovo će za nas biti jedna velika škola. Zanimljivost je da ove godine prestižno natjecanje Svjetski kup počinje nešto kasnije te će i oni nastupiti na ovoj utrci. Riječ je o posadama koje imaju naslove kako svjetskih tako i olimpijskih prvaka i za nas će to biti veliko iskustvo“.

Svoju priliku Hrvatska će vidjeti u nastavku sezone kada se naš bob bude natjecao s posadama koje su po kvaliteti ipak sličnije našoj.

„Tako je, dobro radimo na treninzima i optimisti smo. Očekuje nas kako Europsko tako i Svjetsko prvenstvo pa ćemo vidjeti koliko smo napredovali“. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.