Hrvatski radio

Radio Zadar

Zadranin Ivan Krpina po četvrti puta kao moto sudac sudionik je CRO Racea

03.10.2019.

09:11

Autor: Željko Kapelari

Zadranin Ivan Krpina po četvrti puta kao moto sudac sudionik je CRO Racea

Zadranin Ivan Krpina po četvrti puta kao moto sudac sudionik je CRO Racea

Foto: - / -

I grad Zadar ima svog predstavnika na Međunarodnoj biciklističkoj utrci CRO Race kroz Hrvatsku. Istina, ne kao vozača već kao suca i to na motoru.To je naš sugrađanin Ivan Krpina, kojemu je ovo već koja godina da prati ovu utrku.

„Peto je izdanje utrke a meni je ovo četvrti puta da sudjelujem. Pozvan sam od strane organizatora i sudačke delegacije i to kao moto sudac”.

Koji je točan opis njegovog posla.

„Pazim na razno razne pravilnosti, hvatam brdske i prolazne ciljeve, a također pazim da nema nekakvih nepravilnosti sa sportske strane. Posla ima dosta, ali ja u tome uživam. Cijeli sam život u biciklizmu, preko BK Zadar gdej sam počeo trenirati kao dvanaestogodišnjak, nakon toga sam vozio za BK Sveti Donat, gdje sam nakon toga bio tajnik i trener. Tu smo organizirali razne manifestacije kao biciklijade Knin - Zadar, Plitvice - Zadar, Zadar - Paklenica, te utrke prvenstvo Dalmacije, utrke za Kup Hrvatske, Velike nagrade Vira i slično”.

Gdje je Ivan trenutačno.

„Radim i živim u Irskoj, kao voditelj servisa za bicikle. Cijeli život mi je povezan s tim biciklizmom, a ovo je samo nagrada za trud i rad”.

Znamo da je Ivan i veliki ljubitelj cijelog zadarskog sporta, pogotovo košarke. Očekivanja od KK Zadar ove sezone.

„Mislim da je konačno vrijeme da nešto osvojimo. To dečkima želim od sveg srca, igraj Zadre volimo te mi”- zaključio je Krpina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.