Hrvatski radio

Radio Zadar

07:49 / 07.04.2013.

Autor: Zrinka Grancarić

Zamalo medalja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tonči Stipanović 4. u Laseru, Ninčević-Župan 7. u ženskom 470. Svjetski kup seli na Azurnu obalu

Četvrto mjesto za Tončija Stipanovića u Laseru, sedmo za Eniu Ninčević i Romanu Župan u ženskom 470 na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Svjetski kup se za desetak dana seli na Azurnu obalu, gdje će u velikoj floti od preko 1000 jedriličara biti i 20ak hrvatskih jedara.

Nakon tjedan dana nadmetanja završila je regata Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Nastupilo je oko 850 jedriličara iz 51 zemlje svijeta, što je rekord Trofeja princeze Sofije za postolimpijsku godinu. Još veća flota bit će u francuskom Hyeresu za desetak dana, slijedećoj regati Svjetskog kupa. Hyeres je tradicionalno uvijek brojčano najjača regata u kalendaru, tu nastupa doslovno „tko je tko“ svjetskog olimpijskog jedrenja.Tonči Stipanović zauzeo je četvrto mjesto u Laseru. U današnja dva finalna plova za deset najboljih bio je osmi i drugi.

"Zadovoljan sam. Nismo znali što očekivati, već sam o tome govorio, sad sam značajno lakši nego lani i u posebnom sam režimu prehrane, ali pokazalo se dobro. Ustanovili smo da su drugi koji su bili sad u vrhu u Palmi krenuli s pripremema par tjedana nakon Olimpijskih igara i došli su ovdje spremniji od nas. Četvrto mjesto dobar rezultat i nadam se još boljima tijekom sezone. Raduje onaj dan kad sam bio prvi" –  kaže Tonči.

U ženskom 470 Enia Ninčević i Romana Župan su sedme. Dva deveta ulaza su zabilježile u današnja dva plova za odličja.

"Unatoč današnjem lošem danu zadovoljne smo. Regata je bila naporna, dosta vjetrovita. U Hyeresu se nadamo popraviti greške iz finala i možda završiti među najbolje tri posade" – zadovoljna je i optimistična Enia Ninčević.

Pobjeda je pripala Brazilkama Oliveria/Barbachan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.