Hrvatski radio

Radio Zadar

Završilo natjecanje zvijezda u Biogradu

09.06.2013.

11:03

Autor: zg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mate Arapov i Ante Šitić pobjednici su Prvenstva 17. okruga za klasu Zvijezda, koje je jučer završilo u Biogradu. Dobar plasman ostvarile su još dvije hrvatske posade.

I zadnji dan natjecanja u Biogradu prošao je na sličan način kao i prethodna dva. Malo čekanja tijekom jutra, isplovljavanje u ranim poslijepodnevnim satima i dva plova po pomalo problematičnom zapadnjaku u kasnijim poslijepodnevnim satima. Mate Arapov i Ante Šitić namjestili su očito ciljnike i u zadnja dva plova upisali su još jednu pobjedu i jedno drugo mjesto, upravo onako kako se od njih i očekivalo. Ukupno četiri pobjede u šest plovova za našu posadu. Drugo mjesto su zauzeli Njemci Reinhard Schmidt i Niels Hentschel, a treće Ukrajinci Denis Khasina i Dmitry Mechetin.

Uživali smo ovdje na regati, hvala organizatorima, podravljamo cijelu flotu. Prvi dan dok smo se malo namjestili, a poslije je sve išlo dobro. Bila je dobra regata, a Biograd odličan domaćin – pohvalio je naš iskusni kormilar Mate Arapov domaćine, s punim pravom. 

Kao i uvijek dosad kad se u Hrvatskoj organizira međunarodna regata naši klubovi i gradovi s pokažu kao uzorni domaćini.

Evo, mislim da je sve prošlo u redu, da su se svi dobro osjećali u Biogradu, ponudili smo im i dobro natjecanje na moru i dobru zabavu u Biogradu. A nama je srce bilo puno kad se flota Zvijezda vezala na rivi, u gradskoj luci, zaista ih je bilo vrlo lijepo vidjeti. Želja nam je raditi više ovakvih regata – kazao je predsjednik YC Biograd Gordan Borčilo.

Zadovoljstvo se vidjelo sinoć na svečanoj dodjeli nagrada i na licima sudionika, od kojih je jedan dio bio veteranskih posada.

Drago nam je da smo bili u Biogradu, sve je prošlo dobro, nismo još dosad jedrili ovdje, ali zaista nemam nikakve primjedbe – komentirao je Jurgen Jansen, tajnik klase Zvijezda za 17. okrug.

 

Nakon početnog slabijeg starta značajno bolje su druga dva dana regate odradile još dvije hrvatske posade. Šesto mjesto zauzeli su Simon Triva i Davor Vukić, a sedmo Teo Piasevoli i Antonio Arapović.

 

Slijedeća međarodna regata koju ćemo ugostiti u hrvatskim vodama je Europsko juniorsko prvenstvo za Laser Radial, krajem lipnja u Splitu. Domaćin regate je JK Mornar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.