Hrvatski radio

Radio Zadar

Željko Žilavec potpredsjednik ABA lige, potvrda direktora samo formalnost

03.09.2020.

09:21

Autor: Željko Kapelari

Željko Žilavec potpredsjednik ABA lige, potvrda direktora samo formalnost

Željko Žilavec potpredsjednik ABA lige, potvrda direktora samo formalnost

Foto: - / -

Željko Žilavec, direktor Košarkaškog kluba Zadar, na sjednici Predsjedništva ABA lige održanoj u utorak, izabran je za potpredsjednika lige, što praktički možemo smatrati i potvrdom njegova ostanka na mjestu direktora kluba s Višnjika.

KK Zadar je, naime, nakon nedavno raspisanog javnog natječaja za direktora, zaprimio samo jednu prijavu i to upravo onu dosadašnjeg direktora. Već je tada postalo poprilično jasno da će Žilavec ostati na čelu kluba, što nam je u prošlotjednom razgovoru gotovo potvrdio i Ivan Mijolović, predsjednik Nadzornog odbora.

  • Sazvat ćemo sjednicu Nadzornog odbora na kojoj ćemo pregledati dokumentaciju i obaviti razgovor te izabrati direktora. U ovom slučaju stvar je prilično jasna. Ukoliko budu ispunjeni svi uvjeti iz natječaja završit će se s procedurom oko izbora i imenovanja direktora koji je ujedno i jedini član Uprave kluba – kazao je tada Mijolović.

Iako službena potvrda od strane NO-a još nije stigla, vijest s Predsjedništva ABA lige gotovo da ima jednaku težinu. Jer teško je za očekivati da bi potpredsjednikom lige mogao postati netko tko sutra možda neće biti član nijednoga kluba.

Bili kako bilo, Predsjedništvo ABA lige za sezonu 2020/21 čine predsjednik Zoran Tošković iz FMP-a te potpredsjednici Đorđije Pavićević iz Mornara i Željko Žilavec.

– Usvojene su informacije o opcijama igranja i usvojen je ABA Covid-19 protokol, kao i opcije potencijalnog prekida natjecanja te marketinški pravilnik – stoji između ostaloga u priopćenju ABA lige.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.