Hrvatski radio

Radio Zadar

Željko Žilavec: "Žrtve smo velike doze politikanstva u klubu"

28.10.2021.

12:56

Autor: Željko Kapelari

Željko Žilavec: "Žrtve smo velike doze politikanstva u klubu"

Željko Žilavec: "Žrtve smo velike doze politikanstva u klubu"

Foto: - / -

Po prvi put u povijesti rebalans proračuna grada Zadra za ovu godinu težak gotovo 15 milijuna kuna nije podržan na sjednici Gradskog vijeća grada Zadra. Sve je stalo zbog 3 milijuna kuna koja je trebao dobiti Košarkaški klub Zadar.

Je li ova odluka konačna, hoće li do kraja tekuće godine biti još neki rebalans i što ova odluka znači za KK Zadar pitali smo donedavnog predsjednika NO kluba s Višnjika, te gradskog pročelnika za financije Ivana Mijolovića.

- Rebalans bi trebao biti još jedna do kraja godine, klub će imati problema s podmirenjem svojih tekućih obveza. Prošle četiri godine sve se rješavalo i topio se dug iz prošlosti. Mislim da je pred nama razdoblje za kojeg sigunro nitko ne može reći što će se događati.

Mišljenje novonastale situacije dao nam je i direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

- Teško je komentirati takve stvari jer se velika doza politikanstva uvukla u klub i mi smo kao klub žrtva toga. Rebalans nije usvojen, klub je zakinut. Najviše boli činjenica da su neke struje išle na to da uspoređuju sredstva kluba sa sredstvima za djecu i starije sugrađane ovog grada. To je nedopustivo. Postavlja se pitanje, što da su njihovi uvjeti i ucjene ispunjeni tko bi onda mislio na djecu i te građane. Klub se stavlja u jako nelagodnu situaciju. Moramo nastaviti dalje, bit će financijskih problema ali bilo ih je i prije.

Jedno je sigurno, normalno funkcioniranje kluba jest ugroženo, međutim pregrmio je jedan od simbola grada i puno teže situacije od ove pa ne sumnjamo da neće i ovu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.