Hrvatski radio

Radio Zadar

Žilavec, KK Zadar: Odluka HKS-a je očekivana, razgovaramo s igračima

02.04.2020.

12:42

Autor: Željko Kapelari

Žilavec, KK Zadar: Odluka HKS-a je očekivana, razgovaramo s igračima

Žilavec, KK Zadar: Odluka HKS-a je očekivana, razgovaramo s igračima

Foto: - / -

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza jučer je donio odluku o prekidu svih košarkaških natjecanja i završetku natjecateljske sezone 2019/20. O toj odluci, ter budućnosti KK Zadar, razgovarali smo s direktrorom kluba Željkom Žilavcom.

Odlukom je definirano i kako se neće proglasiti prvak niti određivati poredak, dok će u sezoni 2020/21 u svakoj pojedinoj ligi nastupiti isti klubovi koji su nastupali u sada već protekloj sezoni.

Odluku HKS-a prokomentirao je i direktor KK Zadar, kluba koji se uoči prekida prvenstva nalazio na prvom mjestu prvenstvene ljestvice.

“Naš stav, odnosno stav KK Zadar je bio jasan i prije ove odluke HKS-a i on je bio u skladu s ovom odlukom koju je jučer donijela naša krovna organizacija. Ona je bila u jednu ruku i očekivana, ali u ovoj situaciji i korektna i realna.”

U sportu, sportskim klubovima i krugovima trend je smanjivanja plaća. Kako će se KK Zadar postaviti u pogledu toga?

“Pred nama je razdoblje u kojem moramo razmišljati kao i ostali sportaki kolektivi kada je riječ o budžetu s obzirom na već najavljenasmanjena u priljevima sredstava. U tom kontekstu obavit ćemo razgovore s igračima. Ono što se u Ciboni dogodilo vezano uz otkaze trenerima nije nam bilo drago vidjeti. Ja se samo nadam da to razdoblje do njihovog ponovnog vraćanja na klupu neće trajati predugo. Što se nas tiče, mi ćemo morati sjestini dobro razmisliti vezano uz budžet i planove za iduću sezonu. Sponzori sigurno neće biti izdašni kao dosada, a sad u kojoj će to mjeri narušiti naš budžet to ćemo tek vidjeti.”

Hoće li biti financijskih problema oko zaključivanja tekuće sezone?

“Ne bi ih trebalo biti. Kao što sam rekao, mi već razgovaramo s igračima i kroz određeni period ćemo definirati naše obaveze prema njima. Očekujem da ćemo kroz razgovor pronaći zajednički interes.”

Je li ovo prilika za novim početkom u KK Zadar?

“Pa u jednu ruku bi se moglo reći tako. Mi ćemo svakako u ovom periodu gledati da napravimo najbolje u interesu kluba. Ovo je možda prilika za nekim novim dokazivanjem. Možda je sada prilika da se postave neki novi, realni ciljevi i ambicije svesti u okvire gdje bi se možda i našim domaćim mladim igračima davala prilika”, zaključio je Žilavec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.