Hrvatski radio

Radio Zadar

Zoran Mijolović: Ovo je Luciji ostvarenje sna

10.11.2015.

09:49

Autor: Željko Kapelari

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novi veliki uspjeh zadarske plivačice s Down sindromom, Lucije Mijolović. Drugog dana Europskog prvenstva koje se održava u Italiji Lucija je osvojila srebro u disciplini 100 metara delfin što je ujedno i prva ženska srebrna medalja za Hrvatsku u down plivanju.

Oduševljenje nastupom Lucije nije krio njezin otac Zoran.

"Nemam riječi, presretan sam, ovo je ostvarenje njezinog sna. Ona živi za plivanje i tu je sebe pronašla. Otplivala je svoje najbolje rezultate što je i rezultiralo s time da i stigne do medalje. Iznenadila nas je sve, puno je popravila sve svoje rezultate i to ponajviše zahvaljujući trenericama Danijeli i Josipi kojima je sada posebno drago što je sav taj trud pokazao da je sve to imalo itekako smisla".

S Lucijom se u talijanskom Loanu nalaze i trenerice Danijela Kurtin i Josipa Nekić iz Plivačkog kluba Zadar. Na nastup Lucije osvrnula se Josipa Nekić.

"Ponosni smo na Lucino prvo srebro s EP-a. Ovo je ujedno i prvo srebro za Hrvatsku u olimpijskoj disciplini. Konkurencija je izvrsna, još su tri cure bile s Lucijom u borbi za medalju. Povukla je kad je najviše trebalo i na kraju joj je to bilo dovoljno za izvrsno drugo mjesto".

Do kraja prvenstva još su dva dana, Lucija će nastupiti u tri discipline, danas u 200 metara prsno a sutra na 100 metara mješovito i 50 metara kraul.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.