Hrvatski radio

Radio Zadar

Žunić nakon plasmana u finale: Fantastično otvaranje SP-a

06.08.2017.

08:28

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić u kvalifikacijama je već u prvom pokušaju izborio nastup u finalu Svjetskog prvenstva u Londonu. Bacio je kuglu na daljinu od 20,86 metara, a kvalifikacijska norma bila je 20,75 m.

Stvarno fantastično otvaranje svjetskog prvenstva... Došao sam i prebacio sam kvalifikacijsku normu u prvom hicu, relativno lagano, s obzirom da je jutro, stvarno je super. Nije lako priviknuti se na ove vremenske uvjete, dolazim iz Splita gdje je neki dan bilo 43 stupnja. Jutros je bila kiša i dosta smo svi bili pothlađeni, međutim, tko je spreman, spreman je. Ja sam došao ovdje pripremljen, napravio ono što sam radio cijelu sezonu i to je to, izjavio je Žunić nakon plasmana u finale. 

Treći dan natjecanja na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, Ivan Horvat nastupa u kvalifikacijama skoka s motkom (11 sati), Matea Matošević, Bojana Bjeljac i Nikolina Stjepan startaju na maratonskoj utrci (15 sati), Sara Kolak nastupa u kvalifikacijama bacanja koplja ((u 20,05 ili 21,30), a u 21,35 počinje finale bacanja kugle za muškarce uz nastup Stipe Žunića)

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.