Hrvatski radio

Radio Zadar

10 godina hodnje Koracima nade u istinu

19.01.2018.

11:22

Autor: S. Jakšić Mandić

foto: zadarska-zupanija.hr

foto: zadarska-zupanija.hr

Foto: - / -

U nastavku programa obilježavanja 25. oblejtnice akcije Maslenica, u 11 sati u Kazalištu lutaka otvara se izložba učeničkih radova o akciji, a u 19 sati u tom Kazalištu gostuje Kult umjetnička udruga Sv. Kliment iz Gornjeg Sitnog kod Splita, s monodramom Skupljanje kostiju.

U Osnovnoj školi Braća Ribar u Posedarju u 18 sati otvara se Izložba grupe akademskih slikara i kipara Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda, također posvećena Maslenici. 

Udruga „Žene u Domovinskom ratu - Zadar“ zajedno sa udrugama proizašlim iz Domovinskog rata s područja općine Posedarje, općine Novigrad i Grada Benkovca već desetu godinu za redom, organizira molitvenu hodnju ''KORACIMA NADE U ISTINU'', u nakani obilježavanja 25.obljetnice oslobodilačke vojno redarstvene akcije „Maslenica 93“. Proći će dionicu dugačku 26 kilometara, moleći za sve poginule branitelje i civile u akciji. Hodnja će se održati u nedjelju 21. siječnja 2018.godine, s početkom u 8:00 sati.

Skupno mjesto je kod spomenika poginulim braniteljima u Islamu Latinskom (kod Zelenog hrasta) u 8:00 sati, nakon blagoslova hodočasnicima, molitvena kolona sa ratnim zastavama i zastavama Udruga proizašlih iz Domovinskog rata kreće dionicom –Islam Latinski- Islam Grčki – Kašić – Smilčić – Paljuv– Novigradsko groblje – Pridraga.

Nakon hodnje u Pridrazi, u kripti župne crkve Gospe od Ružarija, s početkom u 17:00 sati biti će prikazan igrano dokumentarni film „ONI SU HRVATSKA“snimljen u produkciji Udruge „Žene u Domovinskom ratu- Zadar“, redatelja Ivice Božica, po predlošku priče „Zaboravljene bitke“ brigadira HV u miru, Ivice Matešića Jeremije. Tijekom molitvene hodnje udruge sudionici, snimiti će dokumentarni film u povodu desete obljetnice molitvene hodnje, budući je ova hodnja bila jedna od prvih inicijativa za obilježavanje akcije „Maslenica“. Film će snimati udruga VRSI FILM.

Hodnji se pridružuju branitelji iz cijele Hrvatske, Zagreba, Zaprešića, Petrinje, Splita, Kaštela, Samobora, Đurđenovca, Šibenika, Grebaštice…

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.