Hrvatski radio

Radio Zadar

1000 bazena za hrvatski turizam

13.06.2013.

14:43

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministrastvo turizma danas je objavilo natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju i opremanje novih vanjskih i unutarnjih bazena. Jedan od uvjeta za privatne iznajmljivače je da se moraju registrirati kao obrt ili trgovačko društvo. Za program "1000 bazena za hrvatski turizam" osigurano je ukupno 10 milijuna kuna.

S obzirom da objekti s bazenima imaju u prosjeku 30 posto veću popunjenost, očekuje se da će ovaj program pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, te produženju turističke sezone. Sredstva mogu koristiti trgovačka društva, obrti i zadruge, za izgradnju i opremanje vanjskih bazena minimalne tlocrtne površine 30, a unutarnjih bazena minimalne površine 20 četvornih metara. Maksimalno će se po projektu dodjeljivati 50 tisuća kuna ili do 50 posto ukupne vrijednosti investicije. Privatni iznajmljivači mogu se prijaviti, ali uz uvjet da se do predaje natječajne dokumentacije registriraju kao obrt, trgovačko društvo ili zadruga te imaju minimalno jednog zaposlenog.

U ministarstvu ovaj kriterij pojašnjavaju namjerom da se privatni iznajmljivači usmjeravaju još snažnijem i profesionalnijem razvoju u turizmu. Natječaj "1000 bazena za hrvatski turizam" objavljen je danas na internetskim stranicama Ministarstva turizma, a Javni poziv traje do iskorištenja sredstava, najkasnije do 30. rujna 2013. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.