Hrvatski radio

Radio Zadar

102 prijave na Zeleni telefon

30.10.2013.

15:34

Autor: bk

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U proteklih 6 mjeseci na Zeleni telefon Eko Zadra pristigle 102 prijave građana, nešto više nego prošle godine.

Povećan broj poziva pokazatelj je prepoznavanja Zelenog telefona kao servisa na usluzi građanima, a ujedno i kontinuiteta u radu Zelenog telefona koji u okviru udruge „Eko – Zadar“ djeluje već više od  deset godina. 

Naše sugrađane između ostalog zanima gdje se mogu nabaviti ekološke sadnice maslina ili pak  buhač, kad i gdje će biti organizirana sljedeća razmjena sjemena starih, domaćih sorta voća i povrća, kako se kompostira i slično. Potom prednjače prijave iz kategorije OTPAD, čime je nastavljen trend iz prijašnjih mjeseci  kada su  različiti problemi s otpadom, u prvom redu divlje deponije  kod naših sugrađana izazivali najviše pozornosti, pa i ljutnje. Ono na što  se građani još žale jest i ispuštanje fekalija po poljima od strane, pa i onih crpitelja septičkih jama koji imaju koncesiju, ili pak nedovoljno dobro održavanje septičkih jama nesavjesnih pojedinaca uslijed kojeg fekalne vode teku na sve strane. 

Rad Zelenog telefona u 2013.godini financijski je podržao UO za graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Zadra u iznosi od 24.400 kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.