Hrvatski radio

Radio Zadar

11 novooboljelih a tri su osobe preminule

10.05.2020.

14:14

Autor: rzd

11 novooboljelih a tri su osobe preminule

11 novooboljelih a tri su osobe preminule

Foto: - / -

Nacionalni stožer objavio je nove podatke ali i nove upute o popuštanju mjera unatoč činjenici da je na Braču novo žarište sa 30 novozaraženih.Ukupno je 2187 bolesnika. Testirano je ukupno 44.886 bolesnika, od toga u zadnjih 24 sata je 668. E propusnice osim na Braču, se ukidaju.

Sve tri preminule osobe su Koprivnice, te je ukupan broj preminulih 90.
Samo su tri pacijenta koji boluju od zarazne bolesti COVID- 19, a ostali su ozdravili, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih , a ozdravila je jedna osoba. Time je ukupni broj oboljelih i dalje 47, a ozdravilo je 40 osoba ili njih 85 posto.

"Omogućava se okupljanje do 40 osoba, umjesto do 5 osoba. Rad trgovačkih centara, ugostiteljskih objekata, rad nacionalnih parkova, parkova prirode, održavanje proba u kulturi, a 18.5. će se donijeti odluka za organiziranje kulturnih programa i manifestacija na otvorenom i zatvorenom, održavanje treninga svim sportašima,potom rad teretana, fitness centara od 13. svibnja. Otvaranje bazena od 18. svibnja. Stavlja se izvan snage odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, tzv. e-propusnice a tu želim naglasiti da se slijedom epidemiološke procjene može opet aktivirati, kao što je odluka o ograničavanju na području Brača." izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović o novim mjerama popuštanja koje nas čekaju od sutra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.