Hrvatski radio

Radio Zadar

13. Festival znanosti posvećen Suncu

20.04.2015.

14:04

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru je, kao i u 15 gradova diljem Hrvatske, danas započeo Festival znanosti. Predavanja, radionice i eksperimenti, ove su godine posvećeni - Suncu, a bogat program potrajat će do 25. travnja.

U 2015. obilježavamo Međunarodnu godinu svjetlosti, a u Hrvatskoj značajnu obljetnicu - četiri stotine godina od tiskanja Machinae Novae (Novi strojevi) Fausta Vrančića i njegovog homo volansa (letećeg čovjeka). To su samo neki od razloga zbog kojeg se znanstvena zajednica odlučila - za Sunce kao glavnu temu ovogodišnjeg, 13. po redu Festivala znanosti

Tako je počelo jutros, s prvom radionicom na zadarskom Sveučilištu, a sve do subote bit će održane brojne aktivnosti u okviru Festivala znanosti. Program potražite na internetskim stranicama zadarskoga Sveučilišta. Od popodnevnih - još ćemo samo izdvojiti predavanje od 17 sati u Gradskoj knjižnici - Zašto se vampiri boje sunca i kako mitska bića iskoristiti u turističkoj valorizaciji, a u 19 h na zadarskom sveučilištu predavanje pod naslovom Biomimikrija - 30 milijuna vrsta uspješno koristi sunce, zašto ne bismo i mi?

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.