Hrvatski radio

Radio Zadar

13 općina i 2 grada zajedno u najveći infrastrukturni projekt

07.09.2020.

14:24

Autor: Božidar Kolega

13 općina     i 2 grada zajedno u najveći infrastrukturni projekt

13 općina i 2 grada zajedno u najveći infrastrukturni projekt

Foto: - / -

Predstavnici 13 općina i 2 grada Zadarske županije potpisali su danas u Benkovcu sporazum o sufinanciranju izrade studije izvodivosti za izgradnju aglomeracije Karinskog i Novigradskog mora, koja će obuhvatiti više od pola naše županije.

Ovo je još jedan dokaz da su nam vodoopskrba i odvodnja prioriteti, kazao je između ostalog na potpisivanju sporazuma zadarski župan Božidar Longin. 

 

Božidar Longin o aglomeracijama

Po izradi studije izvodivosti, znat će se koliko će novaca biti potrebno za izgradnju aglomeracije, ali i koliko će koštati korisnike.  Novaca za ovaj, ali i slične projekte bit će u donesenoj financijskoj omotnici Europske unije za sljedeće programsko razdoblje ističe župan 

 

župan Longin o EU novcima

Osim podizanja standarda žitelja županije u vodoopskrbi, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić posebno je naglasio ekološki dio cijele priče:

 

gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić

 

Studija izvodivosti vrijedna je 3,7 milijuna kuna.  85 posto financiraju Hrvatske vode, a 15 posto zajednički jedinice lokalne samouprave potpisnice sporazuma.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.