Hrvatski radio

Radio Zadar

16. EKO DANI Prirodoslovno-grafičke škole

21.04.2017.

15:05

Autor: Matea Gugić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Simbolično izabravši mjesto za konferenciju, Prirodoslovno-grafička škola, na malom je mulu ispred stare Ledane, predstavila svoj novi programa za 16. po redu EKO DANE: ekološko-edukativnu i zabavnu manifestaciju.

Ravnatelj Prirodoslovno-grafiče škole, Tomislav Grbin, s ponosom je naglasio kako su 15 godina pokušali Zadar, kao grad ugodne klime i ugodnog življenja, što više oplemeniti svojim manifestacijama. Nudili su riješenja za neke svakodnevne ekološke probleme s kojima se grad suočavao  i želja im bila, uz kvalitetne stručnjake, konkretno rješavati takvu vrstu problema.

Kako su uvijek svaku od 15 manifestacija nazivali prikladim imenima, ovogodišnja se naziva GRAD U ZAGRLJAJU MORA, jer smatraju kako more nije dovoljno iskorišteno kroz cijelu godinu te su naglasili koliko je ono bitno za sam grad i njegove građane, a ne samo turiste ljeti.

Zadarski Nasadi i Čistoča već dugi niz godina surađuju sa školom educirajući đake i pomažući im u raznim programima. Ove godine oslikavat će se vrećice kako bi se obratila pozornost na smanjenje upotrebe plastičnih vrećica. Poseban naglasak stavljen je na more i na njegovo očuvanje. Želja im je potaknuti ljude da ne bacaju vrećice, ali i općenito smeće u njega.

Bogati program je predstavio je prof. Antić uz pomoć Ede Končurata, jednog od glavnih organiratora, te naglasio kako je ove godine u središtu manifestacije gradska biciklijada kojom žele potaknuti građane da što više koriste svoje ljubimce na dva kotača, te time potaknuti i sam Grad na izgradnju posebnih biciklističkih staza u centru grada. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.