Hrvatski radio

Radio Zadar

2 milijuna kuna štete zbog prijevare

08.02.2018.

10:05

Autor: HRT radio zadar

ilustracija: Igor Kralj / Pixsell

ilustracija: Igor Kralj / Pixsell

Foto: - / -

50-godišnjaka, vlasnika ugostiteljskog objekta u Zadru, sumnjiči se za više kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava, a policija sumnja i da mu je u prijevarama pomagao i 37-godišnjak. Obo jica su kazneno prijavljeni.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava.
Sumnjiči ga se da je da je u kolovozu 2016.godine kao vlasnik ugostiteljskog objekta u Zadru posudio veći novčani iznos od 46 i 42-godišnjaka, a kao zalog vraćanja duga naveo svoj ugostiteljski objekt te dug nije do kraja isplatio.
Također ga se sumnjiči da je u prosincu prošle godine taj isti objekt, uz pomoć krivotvorene dokumentacije, prodao 60-godišnjaku i naveo ga da na ime kupoprodajne cijene isplati gotovo 800 tisuća kuna.
Prema dosadašnjim rezultatima istraživanja, sumnja se da mu je pri tome pomagao i 37-godišnjak.
Ukupna materijalna šteta je preko 2 milijuna kuna.
50-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog prijevara, krivotvorenja isprava i ovjerovljavanja neistinitog sadržaja predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske, kao i 37-godišnjak kojeg se sumnjiči za pomaganje u prijevari.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.