Hrvatski radio

Radio Zadar

2 milijuna kuna za poboljšanje zdravstvene zaštite na zadarskim otocima

25.05.2017.

15:03

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku o financiranju projekta Zadarske županije kojim će se poboljšati primarna zdravstvena zaštita na zadarskim otocima .

Pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Bernard Maruna najavljuje kako je milijun kuna namijenjeno za  opremu za ordinacije obiteljske medicine na Viru, Istu, Pašmanu, Dugom otoku, Povljani na Pagu te Žmanu. Na Pagu će se nabaviti ultrazvučni aparat i sonda, dok će se za druge ordinacije nabaviti oftalmoskopi, aspiratori, mobilni uređaji za davanje kisika itd. 

Preostali dio sredstava, oko 600 tisuća kuna namijenjeno je manjim infrastrukturnim zahvatima koji će se obaviti u Povljani na Pagu , a u Žmanu na Dugom otoku bit će nabavljena i ugrađena platforma za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Isto tako, u skladu s politikom EU o osiguranju pristupačnosti osobama s invaliditetom, u ordinaciji na Viru će biti postavljen poseban LCD display prikladan za informiranje za osobe oštećenog vida. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.