Hrvatski radio

Radio Zadar

3 i pol milijuna kuna za turističke projekte u našoj županiji

01.08.2016.

15:30

Autor: Ž. Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar turizma Anton Kliman potpisao je u Zadru ugovore s korisnicima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva s područja Zadarske županije. Turistički poduzetnici, njih 70-ero potpisalo je ugovore za projekte kojima će unaprijediti svoju turističku djelatnost.

Ukupna vrijednost potpora iznosi 3 i pol milijuna kuna. Sredstva nisu velika, zbog toga što ministarstvo ima ograničeni proračun, ali svaka potpora, a kamoli novčana vjetar u leđa je poduzetnicima - komentirao je ministar turizma Anton Kliman.

Sedamdesetero poduzetnika popisalo je ugovore za različite namjene - od ulaganja u kampove, razvoj aktivnoga ili adrenalionskoga turizma, uspostavu zabavnih parkova, izgradnju bazena, uređenje smještajnih kapaciteta.

Ministar turizma obišao je nakon potpisivanja ugovora palaču Cedulin u kojoj će iduće godine biti preseljen zadarski turističko - informativni centar. 

Ministar turizma najavio je i skoro donošenje dugoočekivanog Zakona o turističkom zemljištu, te izmjenu Zakona o turističkim zajednicama. Ministarstvo turizma je u pregovorima s HABOR-om za povoljno kreditiranje privatnih iznajmljivača koji žele poboljšati svoje kapacitete i rekategorizirati svoje smještajne jedinice, kazao je.

Ministar Kliman također je najavio uvođenje CRO - kartice, odnosno regresa koji će zaposlenici moći potrošiti isključivo u domaćim turističkim odredištima. Iza nas je rekordni srpanj, komentirao je ministar Anton Kliman. Prošloga je mjeseca Hrvatsku posjetilo 26 milijuna turista, a to je za tri milijuna više nego lani u istom mjesecu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.