Hrvatski radio

Radio Zadar

30. obljetnica pogibije hrvatskog redarstvenika Omera Brzoje

02.10.2021.

12:11

Autor: HRT Radio Zadar/PU Zadarska

Foto: PU Zadarska

Foto: PU Zadarska

Foto: - / -

Odavanjem počasti poginulom hrvatskom redarstveniku i imenovanjem policijskih objekata po poginulim kolegama naš je zalog za trajno sjećanje budućim naraštajima na sve poginule pripadnike ove policijske uprave

Danas se navršava 30 godina od pogibije policijskog službenika Omera Brzoje, koji je smrtno je stradao u neprijateljskom napadu na mjesto Nadin. 
Hrvatski redarstvenik Omer Brzoja bio je pripadnik pričuvnog sastava Policijske uprave zadarske od 1990. godine te je aktivno sudjelovao u obrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Hrvatske, do 2. listopada 1991.godine.

U povodu obilježavanja 30. obljetnice pogibije,  u sjećanje na njegovu hrabrost i doprinos stvaranju neovisne nam Domovine, na spomen ploču na zgradi Policijske postaje Benkovac – „Centar hrvatskog redarstvenika Omera Brzoje“, danas je postavljen lovorov vijenac te je zapaljena svijeća na mjesnom groblju u Nadinu.
Odavanjem počasti poginulom hrvatskom redarstveniku i imenovanjem policijskih objekata po poginulim kolegama naš je zalog za trajno sjećanje budućim naraštajima na sve poginule pripadnike ove policijske uprave, poručili su iz PU Zadarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.