Hrvatski radio

Radio Zadar

47 godina s vama - od 23. listopada 1968.

23.10.2015.

07:19

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radio Zadar danas slavi svoj rođendan. U eteru se 23. listopada 1968. prvi puta začulo "Ovdje Radio Zadar". Od tada se već 47 godina svakodnevno javlja najstariji zadarski radio. Osim što se sluša, Radio Zadar se i čita.

Donedavno se Radio Zadar slušao samo na području Dalmacije i Like, a sada se u naše emisije javljaju slušatelji iz cijeloga svijeta. Osim što se sluša, Radio Zadar se i čita. Poruke stižu sa svih strana svijeta od Kine do Sjedinjenih Američkih Država, preko Južne Amerike do Australije.

Od prošle godine 30. listopada, Radio Zadar zajedno s kolegama iz televizije dio je HRT-ovog centra Zadar u sastavu multimedijskog javnog informativnog servisa. Naše emisije se mogu pratiti uživo preko odašiljača na području Zadarske županije ili putem interneta na osobnim računalima ili mobilnim uređajima. Mogu slušati i odgođeno, na zahtjev, a informacije i vijesti čitati na našoj internet stranici.

Novinari, tehničari, glazbeni urednici i svi ostali koji sudjeluju u stvaranju programa prilagodili su se novom digitalnom dobu i izazovima koje ovo vrijeme donosi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.