Hrvatski radio

Radio Zadar

50-ak poziva građana u Centar 112 zbog potresa

31.10.2016.

08:37

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U priobalju se osjetio intenzitetom IV (četiri), a u kontinentalnom dijelu zemlje intenzitetom III (tri) stupnja MCS ljestvice. Ovaj potres je nastavak pojačane seizmičke aktivnosti koja je započela u kolovozu ove godine u području Amatrice-Norcia, javlja centar 112.

Dana 30. listopada u 7 sati i 40 minuta (SEV) dogodio se jak potres s epicentrom u središnjoj Italiji. Potres je imao magnitudu M=6.5 prema Richteru, a osim u Italiji osjetio se i u većem dijelu Hrvatske, poglavito u obalnom dijelu zemlje i na višim katovima zgrada. U priobalju se osjetio intenzitetom IV (četiri), a u kontinentalnom dijelu zemlje intenzitetom III (tri) stupnja MCS ljestvice. Ovaj potres je nastavak pojačane seizmičke aktivnosti koja je započela u kolovozu ove godine u području Amatrice-Norcia. 

U ŽC 112 Pazin, Rijeka, Split, Zagreb, Šibenik, Zadar, Karlovac, Varaždin, Gospić i Dubrovnik zaprimljeno je 50-tak poziva građana koji su osjetili podrhtavanje tla te tražili dodatne obavijesti. Nema podataka o mogućim štetama u Hrvatskoj.

ERCC (Emergency Response Coordination Centre) prati situaciju u Italiji. Za sada nema zahtjeva talijanskih vlasti za međunarodnom pomoći.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.