Hrvatski radio

Radio Zadar

70 godina zadarskog HLZ - a

09.10.2017.

14:51

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarska podružnica Hrvatskog liječničkog zbora slavi 70 godina rada. Tim povodom članovi Zbora podsjetili su na dugogodišnje zanemarivanje hrvatskog zdravstva kao i nezadovoljavajući društveni i materijalni status liječnika čime se ugrožava dostupna zdravstvena zaštita za sve građane.

   Za još koju godinu zadarsko će područje ostati bez trećine liječnika koji odlaze u mirovinu, a pitanje je tko će ih zamijeniti s obzirom da sve manje mladih studira medicinu.

   Reforma hrvatskog zdravstvenog sustava pitanje je od temeljne državne važnosti. Međutim, do danas je provedeno ili pokušano 13 reformi zdravstva koje su se djelomično ili nepotpuno provele. Pitanje je kako će se se pružati zdravstvena zaštita u skoroj  budućnostiistaknula je članica Upravnog odbora zadrskog HLZ-a dr Ljiljana Klarina.

  Predsjednik podružnice dr Petar Lozo govoreći o budućnosti zadarskog HLZ-a  najavljuje: Naša je želja da u budućnosti uspostavimo puno bolje odnose s javnošću. Većina nas liječnika je  pred mirovinom i zbog situacije kakva je u našoj državi vjerojatno ćemo morati i produžiti  raditi,tko zna koliko još godina, kako bi zadržali kontinuitet u radu,kako ne bi došlo do loma.  

70 godina zadarskog HLZ-a svečano će biti obilježen na dan osnutka u srijedu,  11. listopada, u prostorijama podružnice,  u 19 sati.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.