Hrvatski radio

Radio Zadar

7.Dani iberoromanskih jezika i kulture

06.05.2013.

14:50

Autor: fb

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zadarskom Sveučilištu večeras u 18 sati započinju 7.Dani iberoromanskih jezika i kulture koji će ugostiti brojne predavače, pisce, pjesnike , glazbenike i etnologe iz Španjolske, Portugala te Latinske Amerike.

Manifestacija se održava do kraja ovoga tjedna, organizator je Odsjek za iberoromanske studije , a posvećena je kulturnoj i jezičnoj raznolikosti Španjolske i Portugala, objašnjava nam predstojnica Odsjeka Ivana Lončar:

"Ove godine predstavljamo ih pet, to su austrijski, galješki, katalonski, portugalski i španjolski.
Raspored događanja najbogatiji je dosada. Imamo oko 15 potvrđenih sudionika, radi se o sveučilišnim profesorima, istraživačima,antropolozima, glazbenicima, likovnim i drugim umjetnicima. Posebno bi istaknula da će neki od predavača biti naši bivši studenti, naime mi smo ovdje odgojili jednu generaciju mladih hispanista. Održava se i natječaj za najbolji književni uradak, a imamo i natjecanje iz poznavanja iberoromanskih kultura i jezika." - istaknula je Lončar.

Dodajmo kako je Odsjek za iberoromanske studije jedan od najmlađih na zadarskom Sveučilištu. S radom je započeo u akademskoj godini 2007/2008, a danas broj oko 200 studenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.