Hrvatski radio

Radio Zadar

A. Rubeša: Policija je intervenirala zbog Facebook poruke

22.10.2020.

09:52

Autor: VŠ/TP

A. Rubeša: Policija je intervenirala zbog Facebook poruke

A. Rubeša: Policija je intervenirala zbog Facebook poruke

Foto: - / -

Ispred kuće vijećnika Pupića Bakrača je i naš novinar Vladimir Šetka, koji je razgovarao s gradskim vijećnikom Antom Rubešom iz Akcije mladih. Evo koju je poruku na društvenim mrežama napisao Pupić Bakrač zbog koje ga je prijavio župan Longin i zbog čega je intervenirala policija:

"Jednom visokopozicioniranom političaru se sprema kineski ražanj" - to je bezazlena Facebook poruka objavljena 8.10. i nakon 20 dana od toga župan Longin je odlučio uputiti represivni aparat na oporbenog vijećnika. Kineski ražanj u slobodnom prijevodu je politička eutanazija, nikakva prijetnja smrću, to je eliminacija iz političkog života, on je aludirao na to da Plenković neće više trpiti nikakve političare povezane s koruptivnim radnjama. On je apelirao na Plenkovića da ni Božidar Longin ni njegov imenjak Kalmeta ne obnašaju više nikakve funkcije u političkom životu RH pa tako ni grada Zadra i Zadarske županije  - izjavio je jutros Rubeša.

Zadarska policija potvrdila je da je jutros započeo pretres kuće županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača. U PU Zadarskoj doznajemo kako je u tijeku kriminalističko istraživanje u suradnji s državnim odvjetništvom zbog sumnji u počinjenje kaznenoga djela protiv osobne slobode. Zadarskim redakcijama jutros iza 8 sati poslana je poruka iz Akcije mladih o pretresu kuće Marka Pupića Bakrača, uz obrazloženje kako je policija došla zbog navodnih prijetnji na društvenim mrežama koje je uputio zadarskom županu Božidaru Longinu. Po završetku izvida iz Akcije mladih najavili su konferenciju za novinare.

 

Rubeša o pretresu kuće

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.