Hrvatski radio

Radio Zadar

Adria i službeno u stečaju

07.08.2015.

11:29

Autor: Božidar Kolega

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Po svemu sudeći zadarska Adria odlazi u povijest. Nakon što je Visoki trgovački sud odbio žalbu stečaj ovog zadarskog riboprerađivača stupio je na snagu.

Radnici su dobili otkaz, a teško je za vjerovati kako će se proizvodnja nastaviti, iako stečajni upravitelj Dragan Bijelić ne odbacuje u potpunosti tu mogućnost.

Teško da će biti obnavljanja proizvodnje jer već taj zastoj u proizvodnji traje duže vremena. Neke su dozvole izgubljene, tako da nije realan nastavak proizvodnje u stečaju, ali postoji mogućnost da netko zainteresiran uzme u zakup sva postrojenja i opremu i pokrene proizvodnju. 

Ukupni dugovi tvornice prelaze 200 milijuna kuna. Ročište za utvrđivanje potraživanja održat će se najvjerojatnije najesen:

Te tražbine su preko 200 milijuna kuna bez tražbina zaposlenika koje još nisu do kraja utvrđene. One su par milijuna kuna. Znači to je negdje oko 210 milijuna kuna.

Na pitanje je li bilo još zainteresiranih za ulaganje u tvornicu Bijelić odgovara kako je bilo nekih usmenih upita, ali kako nisu popraćeni nikakvom papirologijom nije ih želio komentirati, odnosno ne uzima ih za ozbiljno. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.