Hrvatski radio

Radio Zadar

Advent u Zadru ispunio svoju misiju

08.01.2020.

13:25

Autor: Anita Perica

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Foto: - / -

Odlično organizirana i jako dobro posjećena manifestacija koja je ispunila svoju misiju - najkraća je ocjena organizatora netom završenog Adventa u Zadru.

O tome su danas na konferenciji za novinare govorili pročelnik za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Grada Zadra Ivica Katić, direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić i direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka. 

Netom završenom manifestacijom Advent u Zadru, slažu se organizatori, ostvareni su svi zacrtani ciljevi - sadržajno i organizacijski učinjen je korak više u odnosu na godinu prije, adventske kućice postale su svojevrsni cjelodnevni đir, a ostvarena je i glavna misija - ističe gradski pročelnik za gospodarstvo Ivica Katić:

      a to je oživljavanje Poluotoka u zimskim mjesecima, obogaćivanje turističke ponude u posezoni i produljenje same turističke sezone.

Čestitke za odličnu organizaciju i danas stižu, pohvalio se, uz ostalo, direktor TZ-a Grada Zadra Mario Paleka:

      Prema podacima eVisitora mi bilježimo porast od 14 posto dolazaka više u odnosu na prošlu godinu za isto razdoblje, što nas jako veseli ali i obvezuje jer nije to lako pratiti cijelo vrijeme… Međutim, ja vjerujem da ćemo naći način na koji ćemo uspjeti riješiti i onaj problem kiše itd., već postoje neke ideje i mi vjerujemo da ćemo uspjeti u tome…

Održano je 17 koncerata i 45 drugih programa :

      Ono što bih volio istaknuti je da je ovo za TZ Grada Zadra bila sadržajno i organizacijski najkompleksnija manifestacija koja je ikad održavana u organizaciji TZ Grada Zadra , koja je trajala 44 dana...

U organizaciju je bilo uključeno više od 400 ljudi. Svima njima organizatori su danas zahvalili na suradnji i dobro odrađenom zahtjevnom poslu. No nema posustajanja. Najavljuju zadarski karneval u veljači, početkom travnja "Tuna i suši festival" te 30. svibnja veliki međunarodni aeromiting - novi veliki izazov i za turističke djelatnike.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.