Hrvatski radio

Radio Zadar

Afera Leasing - Svi oslobođeni!

10.03.2015.

11:59

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petorica Zadrana optuženih za prijevaru u aferi Leasing nepravomoćnom presudom Županijskoga suda u Zadru oslobođeni su krivnje.

Svi optuženi u aferi Leasing oslobođeni su. Tužiteljstvo nije dokazalo optuženicima da su kao odgovorne osobe pomogle trećeoptuženom Anti Kurtoviću da stekne protupravnu imovinsku korist. Također, auto kuća Zadar nije oštećena, a nisu oštećene ni razne leasing kuće. Oštećenici koji su kupovali skupa vozila i brodove u pola cijene znali su kakav rizik prihvaćaju te su prihvaćajući taj rizik u suštini bili partneri u takvim radnjama - obrazložila je nepravomoćnu presudu sutkinja zadarskog županijskog suda Enka Moković. Presudom je zadovoljan odvjetnik Ante Kurtovića , Tihomir Rubeša: 

Naročito zbog toga što smo morali raditi i protiv klime koja je vladala u ovom gradu, općeg mišljenja da se tu gotovo nema što suditi i sve je jasno, itd. mada ništa nije bilo jasno dok nije proveden ovaj postupak i nije utvrđeno da nema nikakvih dokaza da bi naš branjenik i ostali počinili kaznena djela onako kako je to državno odvjetništvo optužilo njih sve.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.