Hrvatski radio

Radio Zadar

Agencija poziva na iskazivanje interesa za brodsku liniju Zadar - Preko

10.05.2022.

15:43

Autor: Radio Zadar

"Dora" na vezu u Zadru

"Dora" na vezu u Zadru

Foto: S. Jakšić Mandić / Radio Zadar

Agencija za obalni linijski pomorski promet jučer je objavila javni poziv na iskazivanje interesa za obavljanje javnog pomorskog prijevoza na relaciji Zadar-Preko i obratno, brzim putničkim plovilom ili brodom, javlja portal pomorac.hr.  Nedavno je natječaj za tu liniju poništen. Prenosimo poziv u cijelosti:


U skladu s odredbama Uredbe (EEZ) broj 3577/92 i Presudi Općeg suda od 1. ožujka 2017. godine SNCM protiv Europske komisije (Predmet T-454/13 EU:T:2017:134, t.130.) Agencija za obalni linijski pomorski promet provodi analizu tržišta sa stajališta ponude, a kojom analizom se moraju utvrditi trenutačna i potencijalna ponuda bez intervencije države i u koju svrhu objavljuje sljedeći javni poziv.

POZIV NA ISKAZIVANJE INTERESA

ZA OBAVLJANJE REDOVITOG JAVNOG POMORSKOG PRIJEVOZA NA RELACIJI ZADAR –

PREKO I OBRATNO BRZIM PUTNIČKIM PLOVILOM ILI PUTNIČKIM BRODOM

I. Pozivaju se pravne osobe i fizičke osobe obrtnici registrirani za obavljanje djelatnosti pomorskog prijevoza putnika/brodari odnosno kompanije koje su kao pravne osobe preuzela odgovornost za upravljanje brodom od vlasnika broda i koje su preuzimanjem takve odgovornosti preuzele ovlasti i odgovornosti sukladno Međunarodnom pravilniku o upravljanju sigurnošću da iskažu interes za obavljanje redovitog javnog pomorskog prijevoza:

– između Putničke luke Zadar (Poluotok) i luke Preko na otoku Ugljanu,

– brzim putničkim plovilom ili putničkim brodom sposobnim za plovidbu prema Pomorskom zakoniku („Narodne novine“, br. 181/04, 76/07, 146/08, 61/11, 56/13, 26/15 i 17/19) minimalnog kapaciteta 250 putnika,

– uz uvjet da ima na raspolaganju zamjenski brod mogućeg odstupanja do 10% kapaciteta,

– učestalosti 56 polazno-povratnih putovanja tjedno u izvansezoni, 63 polazno-povratna putovanja tjedno u niskoj sezoni i 70 polazno – povratnih putovanja tjedno u visokoj sezoni,

– maksimalne visine cijene naplate usluge za:

– prijevoz putnika: 19 kn izvansezonska cijena, 26 kn sezonska cijena, 10 kn otočna cijena/cijena za djecu 3-12 godina/javne službe, djeca do 1 godine besplatno (u cijenu karte uključene lučke pristojbe i PDV),

– prijevoz robe: 12 kn za svakih 100 kg, 29 kn po obujmu za 1m3 , 22 kn po komadu za TV, štednjaci, perilice, hladnjaci i razne peći,

– prijevoz prtljage: besplatno do 20 kg ručne prtljage, 3 kn za svakih 10 kg preko

– posadom broda koja treba udovoljavati uvjetima propisanima Pravilnikom o uvjetima za obavljanje pomorske kabotaže u Republici Hrvatskoj (NN 109/19).

II. Pozivaju se gospodarski subjekti koji su za zainteresirani za obavljanje prijevoza iz točke I. da dostave pismo namjere iz kojeg će biti razvidno pod kojim uvjetima su zainteresirani obavljati prijevoz iz točke I. i to na adresu info@agencija-zolpp.hr u roku od 15 dana od dana objave ovog Poziva na službenim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.