Hrvatski radio

Radio Zadar

Aglomeracija Nin - Privlaka - Vrsi: Odrađeno 40 posto radova

04.11.2021.

11:35

Autor: Filip Buzov

foto službeno priopćenje

foto službeno priopćenje

Foto: - / -

Nakon ljetne stanke ponovno su pojačani radovi na Aglomeraciji NIN - PRIVLAKA - VRSI započeti 2019. godine. Podsjećamo, riječ je o projektu teškom 440 milijuna kuna čijom će realizacijom 80 posto kućanstava s tog područja biti priključeno na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

Nositelj projekta je tvrtka Vodovod-Vir d.o.o. Ukupna procijenjena vrijednost projekta veća je od 438,89 milijuna kuna bez pdv-a, od čega će EU osigurati 71.57% iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Ostatak će u najvećem obujmu sufinancirati „Hrvatske vode“ (10,71%), potom Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (10,71%) te ostatak tri jedinice lokalne samouprave – Nin, Privlaka i Vrsi.

Trenutno se izvode radovi na postavljanju gravitacijskih i tlačnih cjevovoda, kućnih priključaka te sanacije vodovoda.

O dinamici radova - doznajemo više od gradonačelnika grada Nina, Emila Ćurka koji napominje kako je uspješno proveden i javni natječaj kojim se tražilo izvođača za izgradnju uređaja za pročišćavanje:

gradonačelnik Nina E. Ćurko

A ono što stanovnike tog područja najviše zanima je kada se očekuje kraj svih radova:

gradonačelnik Emil Ćurko

Veliki je to projekt na kojem se uključujući zahtjevnu pripremu, podsjeća gradonačelnik Nina Emil Ćurko, radilo punih 15 godina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.